Do obehu dal falošnú bankovku. Z bytu zmizlo zariadenie. Ukradnuté oblečenie spálil.

17.01.2013 Celý región

Do obehu dal falošnú bankovku:
Zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroba peňazí a cenných papierov obvinil vranovský policajný vyšetrovateľ 16 ročného chlapca z obce Sečovská Polianka, okr. Vranov n/Topľou.
Mladistvý chlapec mal ešte 19.12.2012 dať vedome do obehu falošnú 100.- € bankovku. V podvečerných hodinách išiel po chodníku na Dlhej ulici vo Vranove, pričom požiadal okolo idúcu 50 ročnú ženu, aby mu z potravín kúpila dve fľaše alkoholu a dva balíčky cigariet. Žene dal pritom 100.- € bankovku, o ktorej vedel, že nie je pravá. Bankovku mu mal darovať kamarát s poučením, že sa jedná o fotokópiu bankovky a túto aby nepoužíval ako pravú. Žena si nevšimla, že bankovka je falošná a tiež mu nechcela protirečiť a tak vošla do predajne. Požadovaný tovar však už nekúpila, nakoľko majiteľ predajne zistil, že sa jedná o falošnú bankovku a telefonicky ihneď zavolal políciu.

Z bytu zmizlo zariadenie:
Prešovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do jedného z bytov na Ul. K Starej tehelni v Prešove.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do bytu na 1. poschodí vlámal v dobe od 29.12.2012 do 16.1.2013. Cez kúpeľňové okno sa dostal do vnútra a odtiaľ následne ukradol koberce, vázy, luster, vodovodné batérie, bojler a rôzne iné veci. Škoda spôsobená krádežou a poškodením bola predbežne vyčíslená na 800.- €.

Ukradnuté oblečenie spálil:
Na policajnú linku 158 oznámil tento týždeň 49 ročný Svidníčan krádež vecí z jeho rodinného domu v obci Radoma, okr. Svidník.
Dnu sa páchateľ dostal cez vchodové dvere, na ktorých vybral sklo a následne si dvere z vnútra odomkol. Z domu potom ukradol rôzne oblečenie, ktoré však spálil za domom. Taktiež ukradol fotografie, drevenú pokladničku s porcelánovými zásuvkami, DVD nosiče, VHS kazetu a svietnik. Predbežne bola škoda vyčíslená na 100.- €. Prípad vyšetrujú policajti z Giraltoviec, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región